SE | ENG

Invigning av Stockholms Centralstation, 143 år för sent

Stockholms Centralstation invigdes aldrig är den öppnades 1871. Men 143 år senare tog man upp bollen igen och i februari 2014 var det äntligen dags. Vi fick uppdraget att ta fram design och teknik för ett två dagars evenemang av vår kund Rewir på uppdrag av Stockholm stad.

Lösningen inkluderade bland annat en stor scen som var klädd i kopparliknande snickerier och print för att skapa en känsla av att kunna ha varit över 140 år gammal. Som fond bakom scenen hängde även en gigantisk gaslykta som i stället för glasrutor in till lågan hade sex stycken stående tv-skärmar som visade videoeffekter.

Efter första dagens invigningsceremoni med kronprinsessan Viktoria byggdes scenen om till en gigantisk pergola och gasklockan blev nu en centerpiece med inbyggd AR-teknik som visade animerade fåglar som landade på dig när du satt i pergolans parkbänkar. Coolt!
Bilder från projektet

Vår leverans

Till det här projektet levererade vi:

Mer bilder

Inramning av entré med dekor till invigning
Inramning av entrén med printade budskap och drapering runt pelarna.
Event på aktiveringsytan på Stockholm Centralstation
Runt
Specialbyggd displaymöbel med inbyggda skärmar
Eventpersonalen använder vår displaymöbel för att berätta om centralstationens historia.
Scen för invigningen av Stockholm Centralstation
Specialbyggd scen på centralstationen med gammal look
Scen på eventytan på Stockholm C Centralstation
Som fond till scen hängde stor specialbyggd gasklocka med inbyggda tv-apparater.
EDGE levererar scenografi och scendekor till scener
Vy över scenen
Trossbox med dekor och ljus på eventytan på Stockholm Centralstation
Efter invigningsceremonin byggdes scenen om till en gigantisk pergola

Om Edge

EDGE Design & Technology

EDGE är en helhetsleverantör av design och teknik till möten, event och expo. Vi designar, projektleder och levererar över 300 event och aktiveringar varje år. Sedan starten har vi skapat tusentals miljöer och scener för möten till olika typer av event och evenemang.

Vår affärsidé är att erbjuda avancerade tekniska lösningar tillsammans med scenografi och design. Du som kund får EN kontaktyta och total kontroll på process och ekonomi, från ide till leverans.

Edge grundades 2012 och är en av Sveriges största leverantörer av teknik och design till mötesindustrin. Vi är 40 heltidsanställda och har ett stort nätverk av frilansande specialister som vi anlitar till olika projekt.

Vi blir ofta anlitade för att ta fram lösningar till t ex: företagevent, chefsmöten, mässmontrar, jubileum, hybridevent och aktiveringar av varumärken på evenemang och festivaler.
Läs mer om EDGE