SE | ENG

Showroom

Vårt unika utbud av tjänster inom design och teknik har gett oss en utmärkt verktygslåda för att designa och producera specialbyggda showrooms med interaktiv teknik.

Vare sig det rör sig om ett publikt rum på 300 kvm med en nedsänkt 3d-modell av Sveriges huvudstad eller om det är ett kombinerat utställnings-, konferens- och demorum på ett företag fullproppat med avancerad teknik så har vi lösningarna för ditt showroom.

Med alla discipliner som behövs under samma tak tar vi fram en lösning med ett riktigt samspel mellan design och teknik.

Våra tjänster för showrooms

Det här är de avdelningar som vanligtvis är involverade när vi gör showrooms:

Ljudteknik

Ljudavdelningen levererar högtalarlösningar och ljudstyrningar till showrooms. Det kan vara inbyggda små högtalare i installationer som spelar en ljudslinga som startas med en sensor eller knapptryckning. Eller varför inte en ljud-dusch som spelar ljud som bara hörs när du står precis under den. Eller varför inte både och?

Ljusteknik

Ljusavdelningen gör ljussättningar och integrerad belysning i showrooms och i installationerna i dem. Det kan vara en 300m lång pixelstyrd led-installation som belyser en stadsmodell eller en inbyggd belysning i installationer som triggas av sensorer eller knapptryckningar.

Bildteknik

Bildavdelningen levererar skärmlösningar och bilstyrningar till showrooms. Det kan vara en stor, välvd, högupplöst led-skärm eller en inbyggd touch-skärm i en specialbyggd möbel. Eller en kombination av båda. Utöver skärmlösningarna så levererar bildavdelningen bildstyrningar, playout, kameralösningar och allt där emellan.

Dekor

Dekoravdelningen tar fram inredningar med tyger, växtväggar, mattningar och möbler till showrooms.

Snickeri

Snickeriet producerar och installerar inredning och specialbyggda möbler till våra showrooms. Det kan vara allt ifrån ett 150kvm stort glasgolv till specialbyggda väggar och tak. Eller varför inte ett specialproducerat konferensbord med infälld belysning och teknik?

Print

Printavdelningen levererar print i alla former till våra showroom projekt. Det kan vara printade skyltar på olika material, utskurna loggos och folier. Eller varför inte en 300kvm stor golvfoliering? Oavsett önskemål och design så har vår printavdelning erfarenheten och resurserna att förverkliga just din vision.

Projektledning

Edge projektledare har lång erfarenhet av showroom byggnationer. Vår projektledare koordinerar leveransen från alla våra avdelningar och ser till att din vision blir kommunicerad och realiserad inom den avtalade budgeten.

Visualisering

Vår visualiseringsavdelning tar fram skalenliga och måttsatta ritningar på ditt showroom så att du tillsammans med projektledaren från Edge får en bra uppfattning om slutresultatet redan innan det är dags att för produktion och installation. Vi kan även ta fram nästan fotorealistiska 3d-renderingar av våra lösningar som verkligen ger en känsla för hur slutresultaten kommer att upplevas. Detta är ett bra hjälpmedel när beslut om lösningar och budgetar ska tas i flera instanser.

Grafisk Produktion

Vår grafikavdelning producerar rörligt, grafiskt material för skärmar som bumprar, jinglar och vinjetter. De producerar även grafiska original för print och måttanpassar och tolkar befintligt material för att passa i våra installationer och showrooms.
Referenscase
Här är några utvalda case för showroom:
Referensbilder
Såhär kan det se ut när vi gör showroom:
Installation av kurvad högupplöst LED-skärm i Atlas Copcos showroom i Sickla CNC-fräst världskarta till Atlas Copcos showroom i Sickla Interaktiv ljusinstallation med bultar i Atlas Copcos showroom i Sickla Specialbyggd ljudbås till Audis showroom i samband med lanseringen av Audi E-Tron GT Ljudbås med interaktivt ljus till Audis showroom i samband med lanseringen av Audi E-Tron GT Interaktiv utställning i Stockholmsrummet på Kulturhuset i Stockholm Stor printad karta över stockholm som golv i Stockholmsrummet på Kulturhuset Interaktiv VR-utställning i Stockholmsrummet på Kulturhuset i Stockholm