SE | ENG

Digitala Event

Streaming och digitala möten är något som fullkomligt exploderat under början av 2020-talet. Mycket tack vare coronapandemins effekter på mötesindustrin. Vi har en lång erfarenhet av digitala möten som sträcker sig till långt innan pandemin, men detta har naturligtvis varit ett fokusområde som vi lagt mycket resurser och utvecklat de senaste åren.

Som en del i vårt utbud för digitala möten erbjuder vi studiolösningar, lösningar för hybridevent och virtuella event.

Digitala möten för olika tillfällen

Här följer några exempel på tillfällen där man kan använda sig av digitala möten:

Kvartalsrapporter och årsstämmor

Någonting som vi verkligen ser en trend i att bli konverterat till digitalt är presentationer av kvartalsrapporter och årsstämmor. Vår digitala plattform gör det lätt att segmentera besökare med olika behörighetsnivåer och rösträtter. Besökarna kan dessutom ställa frågor, rösta och mycket mer. Plattformen går naturligtvis också att utforma precis efter dina egna önskemål.

Produktlansering och demo

Ett annat typ av möte som lämpar sig extra bra för det digitala formatet är interna eller externa produktlanseringar och demos av produkter. Med en förinspelad digital sändning kan du se till att relevant information når mottagaren på ett förståeligt sätt. Du kan dessutom publicera referensmaterial som PDF:er, presentationer och bilder direkt i plattformen samtidigt som ett aktuellt avsnitt i demon visas i videospelaren.

Hybridmöten

Vill man ha det bästa av båda världar kan man göra något som ofta kallas för hybridmöte. Ett hybridmöte är helt enkelt ett möte som både har en publik på plats på en fysisk plats och som samtidigt sänds digitalt till fler besökare som deltar via länk. Detta är ett mycket effektivt sätt att mötas och man kan dra fördelar av energin i av att ses fysiskt samtidigt som man inte behöver exkludera någon på grund av avstånd eller ekonomi.

Våra tjänster för Digitala möten och event

Det här är de avdelningar som vanligtvis är involverade när vi gör digitala event.:

Ljudteknik

Ljudavdelningen levererar mikrofoner, mixerbord och all ljudteknisk utrustning för digitala sändningar. Våra ljudtekniker har lång erfarenhet av ljudmixning för digitala medier och är vana att mixa båda tal, videoljud och live underhållning i studiomiljöer.

Ljusteknik

Ljusavdelningen levererar studioljussättning, ljus för kamera och scenografisk ljussättning för digitala produktioner. På vårt ljuslager har vi de senaste armaturerna för film och videoproduktion, perfekta för att skapa vältempererad ljussättning som fungerar bra både i kamera och för studiopubliken.

Bildteknik

Bildavdelningen levererar streamingutrustning och kameralösningar för digitala möten och livesändningar. Vi har bildmixrar, mediaservers, kördatorer, videomjukvaror och den senaste bildutrustningen som krävs för att göra professionella livesändningar med höga krav på kvalitet och driftsäkerhet.

Dekor & Möbler

Dekoravdelningen levererar scenografi och studiomöbler för livesändningar och digitala möten. På vårt dekorlager finns ett stort utbud av fåtöljer, bord, soffor och studiomöbler för olika teman och tillfällen. Vi har också ett stort lager av smådekor som ljuskoppar, skålar, kuddar med mera. Våra scenografer hjälper dig att sätta en sista touch på studiomöbleringen med dessa attiraljer för att skapa exakt den känslan du vill förmedla.

Snickeri

Snickeriet bygger specialdesignade studiomiljöer och möbler på beställning. Låt oss realisera dina studiovisioner med en helt unik miljö bara för just din digitala sändning. Vi tar fram millimeterprecisa konstruktionsritningar baserat på dina skisser eller idéer så att du kan se exakt hur lösningen kommer att bli innan vi börjar producera.

Print

Printavdelningen levererar all typ av print för digitala möten och event. Det kan handla om att foliera om en befintlig studio eller producera en utskuren logga till en talarstol eller bakgrund. Printavdelningen skär och printa på de flesta material och är vana vid att producera lösningar som både ser bra ut i kamera och för gästerna i studion.

Projektledning

Edge projektledare har lång erfarenhet av digitala möten och event. Våra projektledare koordinerar leveransen från alla våra avdelningar och ser till att din vision blir kommunicerad och realiserad inom den avtalade budgeten. Vår projektledare hjälper också till i dialogen med andra parter som kan vara involverade i en aktivering, såsom sponsorsansvariga, festivalgeneraler och fastighetsvärdar.

Visualisering

Vår visualiseringsavdelning tar fram skalenliga och måttsatta ritningar för din studiomiljö så att du tillsammans med projektledaren från Edge får en bra uppfattning om slutresultatet i god tid innan det är dags att gå till sändning.

Vi kan även ta fram nästan fotorealistiska 3D-renderingar av våra lösningar som verkligen ger en känsla för hur slutresultatet kommer att bli. Detta är ett mycket bra hjälpmedel när beslut om lösningar och budgetar ska tas i flera instanser.

Grafisk Produktion

Vår grafikavdelning producerar bumprar, jinglar och intron till digitala möten och sändningar. De är experter på vilka filformat och upplösningar som passar bäst till olika applikationer och hjälper dig konvertera grafik från befintliga brandguides och varumärkes riktlinjer till det aktuella projektet. Efter avslutad sändning gör de också efterredigering och klippning av det inspelade kameramaterialet.
Referensbilder
Såhär kan det se ut när vi gör digitala event:
Digitalt event i Studio Flex i samband med lanseringen av BMW i4
Digitalt event i Studio Flex i samband med lanseringen av BMW i4
Dustin Expo Connected digitalt event i Studio Ett på Quality Hotel Friends
Dustin Expo Connected digitalt event i Studio Ett på Quality Hotel Friends
Specialbyggd studio för Oriflames digital event We Make it Happen
Specialbyggd studio för Oriflames digital event We Make it Happen
Salesforce Live, digitalt event i specialbyggd studio på Stockholm waterfront
Salesforce Live, digitalt event i specialbyggd studio på Stockholm waterfront
Digitalt event för Svensk Fastighetsförmedling i Studio Ett på Quality Hotel Friends
Digitalt event för Svensk Fastighetsförmedling i Studio Ett på Quality Hotel Friends