SE | ENG

Vi har lösningar för alla sorters event, möten och expo

Våra lösningar

Vi har helhetslösningar som innefattar teknik och design för alla sorters event, möten och expo. Sedan starten har vi designat och levererat tusentals företagsevent, chefsmöten, mässmontrar, jubileum, aktiveringar och digitala möten.

Event

Ett event kan vara många saker. Det kan vara en konferens, en leverantörsmässa eller en galakväll med Awards. Eller varför inte en kombination av alla tre? Vi är vana att ta fram helhetslösningar med design och teknik till alla sorters event.

Företagsevent

Vi levererar teknik och design till alla typer av företagsevenemang och event. Vi jobbar i tält, stadshus, mässor och arenor. Vi gör också en hel del uppdrag ute hos kunder i deras egna lokaler.

Vi har lång erfarenhet av de utmaningar och möjligheter som dyker upp när hela företaget ska samlas och jobbar med dig för att möjliggöra dina visioner oavsett hur grandiosa. Tillsammans hittar vi lösningar så att alla dina gäster ser, hör och känner det som händer på scenen. Både live och digitalt. Vi har jobbat i de flesta eventlokalerna i Stockholm och Sverige och hjälper dig få ut så mycket som mycket av din lokalbokning.

Konferens

Vi kan konferenser. Vi har hjälpt hundratals företag hålla konferenser på alla möjliga och omöjliga ställen. Vi har gjort konferenser i Delfinariet på Kolmården, i produktionshallar, i flyghangarer och utomhus under bar himmel. Oftast är vi dock inomhus i någon av alla konferenslokaler runt om i Stockholm och Sverige. Ibland riggar vi all teknik från grunden med ljus-, ljus- och bildproduktion och ibland kompletterar vi en befintlig setup eller anläggning.

Bolagsstämma

Varje år hjälper vi ett antal stora och små företag att hålla bolagsstämmor, både digitala och fysiska. Ibland hjälper vi företag att hålla stämma i samband med ett annat internt event för att dra nytta av redan riggad teknik och dekor, och ibland gör helt fristående stämmor.

Chefsmöte

När chefer ska träffas är dessa krav om möjligt ännu viktigare. Många gånger har gästerna till chefsmöten rest in bara för mötet och ska vidare så snart mötet är slut. Vi jobbar ofta med den här typen av förutsättningar och all vår personal har god erfarenhet av chefsmöten av olika sort. Det kan vara möten med 20 deltagare i ett konferensrum eller 400 chefer i en specialbyggd mötesarena i en mässhall. Oavsett storlek och form så har vi lösningar som både är smakfulla och driftsäkra. Till chefsmöten jobbar vi ofta med redundanta tekniska lösningar och UPS/Batteribackup till kritiska delar.

Galamiddag

Nästa alla företagsevent vi gör har någon form av prisutdelning eller Awards. Ofta är det en dag med en konferens, bolagsstämma eller ett chefsmöte som avslutas med en galamiddag.

När vi gör galor eller galamiddagar handlar det ofta om guld och glitter. Vi gör spektakulära ljussättningar, pyroteknik och konfetti, digital grafik med galatema och ljudanläggningar med riktigt tryck, perfekt för galor! Vår designavdelning levererar röda mattor, Oscarsstatyer och gigantiska kristallkronor.

Awards

Prisutdelningar och Awards är alltid fantastiskt roliga att leverera design och teknik till. Det finns knappast något bättre än att se en värdig vinnare komma upp på scen och ta emot sitt pris med ett riktigt oförglömligt ögonblick. Vi gör Awards och prisutdelningar i många olika storlekar och form. Det kan vara ett pris i journalistik där vinnaren tar emot sitt pris via länk från andra sidan världen eller tjugotalet priser som ska delas ut framför tusentals medarbetare på Tele2 Arena. Oavsett storlek så är vi noga kring sekretessen med vinnarkuverten och skjuter av jinglar och konfetti med exakt fingertoppskänsla. Din Award är i trygga händer hos oss.

Invigning

Invigningar är något vi tycker om att göra och gör ofta. En invigning är ofta förknippat med pompa och ståt och oftast sett som något högtidligt. Vi har gjort hundratals små och stora invigningar av olika slag. Det har varit invigningar av nya kontorslokaler, köpcentrum, första spadtag och till och med en centralstation i Sveriges huvudstad, även om själva invigningen var 100år försenad.

Lansering

Vi har gjort många lanseringar av olika slag. Vi har hjälpt till att lansera bilar, flygplan, mobiltelefoner, mjukvaror och varumärken. Oavsett vad du ska lansera så har vi verktygen och kompetensen för att göra din lansering till en succé. Våra projektledare och tekniker är vana vid att hantera sekretessen kring nya produkter som ska lanseras och har lång erfarenhet av arbete kring den typen av omständigheter. Vi ser till att din produkt blir offentlig precis i rätt ögonblick. Oavsett om den lanseras online eller med ett magnetsläpp.

Fashion & Beauty

Vi har varit både teknisk leverantör och designat scenografier och scener för många modevisningar och frisörtävlingar. Vi har gjort modevisningar i allt från de finaste salongerna till skateparker och badhus. Vi har gjort frisörtävlingar i mässhallar, på Stadshuset och i Globen.

Oavsett om visningen är för tio journalister eller en publik på 3000 personer så gäller samma grundprinciper. Under den korta stunden som visningen hålls så ska allting klaffa. Många gånger dyker gästerna upp minuter före start och lämnar kort efter. Det finns inga marginaler.

Vi har lång erfarenhet av olika typer av visningar och vi vet vilka krav som ställs på både personal och produktion.

Jubileum

Under åren har vi hunnit leverera lösningar till ett gäng olika jubileum. Vi var med när Sandvik firade 150års-jubileum och vi var med när PS Communication fyllde 20år.

Oavsett upplägg och storlek har så har vi utrustningen och erfarenheten att sätta ihop lösningar för jubileum. Vi brandar och ramar in lokalen, designar scener och miljöer. Våra tekniska avdelningar med ljud, ljus och bild ser till att gästerna hör tal och artister, att de ser presentationer och budskap på stora led-skärmar, allt paketerat i en riktigt snygg ljussättning.

Expo & Installation

EDGE designar, projektleder och bygger det mesta inom mässa och expo. Det kan vara en mässmonter eller hela mässan. Ofta gör vi leverantörsmässor eller minimässor i samband med ett annat event men vi gör också helt fristående mässor och mässmontrar. Vi hjälper till med planering och design av mässlayouter, infrastruktur för ström och nätverk samt ägandeskap och branding från huvudsponsor och avsändare.

Vi hjälper till med planering och design av mässlayouter, infrastruktur för ström och nätverk samt ägandeskap och branding från huvudsponsor och avsändare. Vi bygger mässtorg, inspirationsscener, breakout-rum och loungemiljöer. Vill man hellre ses digitalt så har vi också lösningar för virtuella mässor. Läs mer om våra digitala tjänster för mässa här.

Mässmonter

Vi producerar mässmontrar och mässkoncept i många olika former och storlekar. Vi gör avancerade monterbyggen med flera våningar, upphöjda golv, inbyggda mötesrum och inspirationsscener. Vi gör också modulära mässkoncept med olika delar som fritt kan kombineras för olika monterstorlekar och tillfällen.

Många mässmonterlösningar vi tar fram har olika former av integrerad teknik. Det kan vara LED-Skärmar som visar digitala budskap på väggar eller hängandes över montern. Vi gör också infällda skärmar i väggar och möbler med eller utan touch funktionalitet och interaktivitet.

Showroom

Vårt unika utbud av tjänster inom design och teknik har gett oss en utmärkt verktygslåda för att designa och producera specialbyggda showrooms med interaktiv teknik. Vare sig det rör sig om ett publikt rum på 300 kvm med en nedsänkt 3d-modell av Sveriges huvudstad eller om det är ett kombinerat utställnings-, konferens- och demorum på ett företag fullproppat med avancerad teknik så har vi lösningarna för ditt showroom.

Med alla discipliner som behövs under samma tak tar vi fram en lösning med ett riktigt samspel mellan design och teknik.

Studios

Ska man göra återkommande produktioner eller inspelningar kan det vara en god idé att etablera en studio där man kan bygga en långsiktig teknisk och scenografisk lösning som blir både hållbar och ekonomiskt lönsam. Vi projekterar, etablerar och driftar både permanenta och semipermanenta studios i olika storlek.

Vi har under åren haft ett flertal olika studios på olika platser i centrala Stockholm och dessutom hjälpt ett flertal kunder etablera permanenta inspelningstudios i deras egna lokaler.

Aktivering

En aktivering för oss innebär oftast att man vill framhäva ett varumärke under en tävling, festival eller liknande. Det kan vara en sponsor som vill bygga en pop-up butik på en tävling man sponsrar, ett dryckesleverantör som vill bygga en bar på ett festivalområde eller någon form av inramning av ett event med en avsändares brand.

Vi bygger mässmontrar för inomhus och utomhus sammanhang, pop-up butiker och lokaler för olika ändamål och barer av olika slag. Vi gör också inramningar av festival och tävlingsområden och har lång erfarenhet av olika utmaningar med väder, vind och säkerhet. Våra projektledare för aktiveringar hjälper dig att realisera dina visioner och hjälper till i dialogen med arrangörer, festivalgeneraler, fastighetsvärdar och andra som kan vara involverade i en varumärkesaktivering.

Popup

När vi bygger pop-up miljöer brukar vi oftast göra temporära pop-up butiker för försäljning eller tillfälligt bygga om befintliga lokaler för en pop-up aktivering som endast ska vara tillgänglig under en begränsad tid. Det kan till exempel vara en ombyggnation av en gammal butikslokal i centrala Stockholm till en utbildningslokal med café och konferenslokaler. Eller varför inte bygga om en parkeringsplats i central Visby till en mötesarena med ytor för både nätverkande, presentationer och enskilda möten?

Vi har lång erfarenhet av olika typer av pop-up aktiveringar och våra projektledare hjälper dig i dialoger övriga parter i projektet. Det kan vara dialoger med fastighetsvärdar, elektriker m.m. Projektledaren från EDGE koordinerar dessutom leveransen från alla våra avdelningar och ser till att dina visioner blir realiserade och att vi håller oss inom givna budgetramar.

Branding

Vi levererar brandinglösningar för företag och varumärken till festivaler och tävlingssammanhang. Vi producerar och installerar vepor, banderoller, menyskyltningar, entréportaler och stora utomhuslogotyper. Våra snickare och printmontörer har god erfarenhet av de speciella krav som ställs vid arbete kring större arrangemang och är vana att arbeta under speciella förhållanden, miljöer och tider. Vi har under åren levererat branding till några av Sveriges största festivaler och tävlingar som Nordea Master, Stockholm Marathon, Summerburst och Sweden Rock.

Digitala Lösningar

Livestreaming och lösningar för digitala event har alltid varit en stor del av vår verksamhet och den blir hela tiden större. Alla våra avdelningar har stor vana digitala möten och har god kännedom i skillnaderna mellan fysiska möten, hybridevent och helt digitala produktioner. Som en del i vårt utbud för digitala möten erbjuder vi studios, digitala plattformar för streaming och interaktivitet samt lösningar för virtuella mässor.

Digitala Event

Livestreaming och digitala event har alltid varit en stor del av vår verksamhet och den blir hela tiden större. Alla våra avdelningar har stor vana digitala möten och har god kännedom i skillnaderna mellan fysiska möten, hybridevent och helt digitala produktioner. Som en del i vårt utbud för digitala möten erbjuder vi studios, digitala plattformar för streaming och interaktivitet samt lösningar för virtuella mässor.

Hybridevent

Någonting som blir vanligare och vanligare i vår bransch är det man kallar för hybridmöten. Med ett hybridmöte menas att man både har gäster på plats och gäster som deltar via någon form av digital kanal. Det kan till exempel vara en konferens med 400 gäster i ett ballroom där personalen från det lokala kontoret är med på plats och resterande deltar digitalt via live-stream. En sån lösning både kostnadseffektiv och hållbar för miljön.

Vi har lösningar för hybridmöten i alla former. Oavsett om den större delen gäster deltar live eller digitalt. Vi levererar scenografi, dekor och en komplett teknisk lösning för gästerna på plats samtidigt som våra bildtekniker ser till att det skickas i väg en förstklassig tv-sändning till dina gäster som deltar digitalt.

Sändningar

Som en del av vårt erbjudande inom digitala event erbjuder vi också lösningar för livesändningar av event via webb eller TV. Vi har tagit fram scenografi, design och tekniska lösningar till livesända event som Expressens Partiledardebatt, Allsvenskans Stora pris och Snabba Cash - The Music Event. Vare sig om eventet ska sändas live till tv via en OB-buss eller via en social kanal som Youtube så har vi erfarenhet, kompetens och den tekniska utrustningen som krävs för att göra sin sändning till en succé. Med vårt design-ben har vi också möjlighet att designa och producera en riktigt snygg inramning till din sändning med dekor, snickerier, print och digital grafik.

Virtuella Event

Som en förlängning av våra tjänster för digitala möten och plattform så erbjuder vi också tjänster för virtuella event och mässor. Låt dina besökare navigera runt i en virtuell värld med mässmontrar, inspirationstorg och föreläsningsscener. Vi har under början av 2020-talet varit med och producerat några av de största virtuella eventen som har arrangerats i Sverige. Vi har producerat hundratals virtuella mässmontrar, byggt interaktiva miljöer och skapat platser för digitalt nätverkande.