SE | ENG

Tele2 Arena

Med plats för 40 000 besökare i konsertläge är Tele2 Arena en av Sveriges absolut största arenor. Sen invigningen 2013 har arenan varit spelplats för en rad världsartister och stora sportevenemang och redan 2014 vann arenan utmärkelsen "Årets Arena".

Vi har gjort byggt produktioner på Tele2 sen 2014 och uppläggen har minst sagt varit olika. Ett flertal gånger har vi hjälpt Tele2 själva med sin Tele2 Awards som är en massiv personalfest med mingel och fest i halva arenan och sittande middag för 2000 gäster med artister och underhållning i andra halvan.

Vi har också hjälpt Daniel Wellington bygga en exklusiv nattklubb för 300 gäster mitt på golvet i arenan. Nattklubbens väggar utgjordes av stora projicerade videoytor och i DJ-båset stod självaste Sebastian Ingrosso för musiken. Snacka om exklusivt!

Vi har också gjort PWCs "Tur-spelen" på Tele2 Arena. Vi har gjort stora och små företagsevent, mässor och allt där i mellan. Funderar du på att göra ett event på Tele2 Arena? Kontakta oss så berättar vi hur vi brukar göra!

Vad vi kan erbjuda till ditt event på Tele2 Arena

Här har vi spaltat upp de tjänster som vi vanligtvis erbjuder till kunder som ska arrangera event på Tele2 Arena.

Ljudteknik

Oavsett om man gör en konsert för 40 000 besökare, ett företagsevent eller en liten föreläsning med "tysta möten"-teknik så är det alltid lika viktigt med ett bra ljud. Vi har lång erfarenhet av att leverera professionella ljudlösningar i både små och stora arenor och Tele2 Arena är inget undantag. Till de produktioner vi har byggt i Tele2 Arena har vi bland annat levererat ljud till artister som Klara Hammarström, Moneybrother, Miriam Bryant, Icona Pop, Sebastian Ingrosso, Ola Salo, Victor Leksell och Linnea Henriksson.

Ljusteknik

Vi brukar säga att ljus både är funktion och form och det är verkligen sant på Tele2 Arena. Arenan är utrustad med en massiv ljusrigg för att belysa ett sportevenemang, men vill man skapa en lite mer stämningsfull belysning till en middag eller fest så behöver man rigga upp det specifikt för eventet.

Vi projekterar ljussättningen av ditt evenemang från ax till limpa. Vi ritar upp en design som du får godkänna, sen tar vi fram ström- och viktberäkningar och stämmer av med arenan så att allt är i sin ordning och slutligen ser vi till att ljuslösningen kommer upp och ner i arenan på ett kostnadseffektivt och säkert sätt. Det enda du behöver göra är att uppleva den på plats!

Rigging

Med sina 42 m i takhöjd mellan konstgräset och lägsta takbalk är det något av en utmaning att hänga upp saker i taket på Tele2 Arena. Vare sig det handlar om högtalare, lampor, videoskärmar eller dekor. Med vår erfarenhet designar vi lösningar som både är snygga och funktionella, men också går att rigga på ett säkert och ekonomiskt rimligt sätt.

För att göra själva riggandet i taket jobbar vi i nära samarbete med en av Sveriges absolut bästa riggingfirmor, Scandinavian Rigging Service. Tillsammans gör vi en plan för allt som ska hängas upp och ser till att det både hänger säkert, men också kommer upp och ner på ett effektivt sätt.

Bildteknik

En stor arena brukar betyda stora bildytor. Eller många. Det kan också betyda en liten, men ultraskarp och högupplöst skärm för ett chefsmöte med tio deltagare mitt på pisten. Oavsett lösning så har vi skärmar som gör jobbet. Vi har LED-skärmar, projektionsytor, projektorer och TV-skärmar. Till skärmarna har vi bildmixrar, mediaservrar, presentationsutrustning och allt som behövs för att leverera professionella bildlösningar.

Men utöver all teknik så har vi framför allt ett fantastiskt gäng erfarna tekniker som både riggar, river och kör våra lösningar på Tele2 Arena. Med dem kan du känna dig 100% trygg i teknikbryggan.

Dekor

I stora arenor har även dekoren en tendens att bli något större en vanligt. En liten entrématta för gästerna blir flera hundra kvadratmeter stor och några pollare blir ett trettiotal för att räcka upp längs entren genom krokodilgapet.

Dekoravdelningen levererar mattningar, tygningar, möbleringar och dekor till event på Tele2 Arena. De bygger scener i nivåer, bygger sminkstationer, gamingstationer, barer och loungemiljöer. Varför inte låta halva arenan vara en stor stadsmiljö och kalla den Tele2 City? Det har vi gjort förut!

Snickeri

Snickeriet är dekoravdelningens förlängda arm. De producerar all dekor och scenografi som vi inte har på vårt dekorlager. De bygger specialscener, väggar, moduler och podier. De hjälper också ljusavdelningen att producera specialbyggda ljusarmaturer och dekor med inbyggt ljus.

Vill du specialproducera dekor till ditt event? Tveka inte att höra av dig till vårt snickeri!

Print

Printavdelningen levererar vepor, utskurna loggos, folieringar och allt där i mellan. Till event på Tele2 Arena har printavdelningen levererat 40 m långa och 8 m höga vepor som delar av hela arenan i två eller fungerar som backdrop till en scen. De har gjort vepor som svepts runt trossburar för att illustrera höghus. De har gjort utskurna loggos i plexi och frigolit till scenerna. De har gjort folieringar på scener, fönsterfolieringar, golvfolieringar och mycket mer.

Printavdelningen gör våra lösningar mer kundanpassade genom att sätta manér och loggor på dekor, väggar och tak!

Grafik

Med stora bildskärmar och printytor är det otroligt viktigt med bra bildmaterial och printoriginal. Vår grafikavdelning producerar nytt grafisk material till event och anpassar befintliga material till eventets specifika mått och krav på upplösningar. Låt oss hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av skärm- och printlösningarna på ditt event. Våra grafiker har lång erfarenhet av att jobba med grafiskt material till event och när materialet väl är producerat så jobbar de i nära samarbete med våra bildtekniker och printmontörer som monterar och kör materialet på plats. Detta sparar både tid och pengar!

Projektledning

Att göra event i stora arenor kan verkligen vara en utmaning. Det är stora ytor och många saker att ta hänsyn till som kanske inte är lite självklara som vid mindre produktioner. Våra projektledare har lång erfarenhet av att jobba i stora arenor och koordinerar vår leverans till dig i samråd med arenan. De finns med som ett bollplank inför eventet och väl på plats blir de din kontaktyta för leveransen av hela produktionen med både design och teknik.

Transport & Logistik

Transportavdelningen ser till att allt vår gods och material kommer till och från arenan på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. De lägger upp ett logistikschema och ser till att rätt utrustning är på plats vid rätt tillfälle under etablering och avetablering för att undvika flaskhalsar och för att hålla varje avdelnings arbetstid till ett minimum. Med en flotta av egna lastbilar och trailers har vi möjlighet att samköra leveranserna från våra olika avdelningar och på så sätt hålla ner vårt CO2-avtryck och spara på miljön!

Visualisering

Stora event ställer stora krav i alla led. Därför är det extra viktigt att alla inblandande har samma målbild och är överens om vad slutresultatet ska bli. Vår visualiseringsavdelning tar fram skalenliga 3D-skisser och planritningar som du och vår projektledare går igenom innan eventet och säkerställer att alla detaljer är i sin ordning. Efter detta tar vår projektledare med sig samma ritningar och går igenom med arenan och övriga leverantörer så att allas behov blir tillfredsställda med ström, mått och utrymningsvägar.

Förprogrammering

När man gör event på arenor som Tele2 Arena så är det mycket som ska hända på kort tid. Material ska levereras, riggpunkter ska sättas, teknik ska riggas i taket innan man kan bygga scen och dekor på golvet. Ofta ska allt detta hända dagen innan eventet och det lämnar sällan mycket tid över till att repa och testköra material.

Just därför kan det vara en god idé att förprogrammera sitt material och sin körning med våra tekniker hos oss i vår visualiseringsstudio. Vi bygger upp hela eventet i en 3D-miljö och kopplar in vår ljusbord och mediaservrar till samma miljö. Tillsammans med våra tekniker kan du sen ladda in dina filmer och presentationer i vår utrustning och provköra och förprogrammera hela eventet virtuellt i 3D-miljön.

När showen sitter som den ska packar vi ner vår utrustning och tar med den till eventet och väl på plats spelar vi upp samma show igen men den här gången med den faktiska riggen på plats. Detta sparar otroligt mycket tid och ger unika möjligheter att skapa fantastiska lösningar utan att behöva hyra arenan fler dagar än vad som krävs för eventet. Smart!
Referenscase
Här är några utvalda case för Tele2 Arena:
Referensbilder
Såhär kan det se ut när vi gör Tele2 Arena:
Entreportal till mingelytan som tog upp halva arenagolvet på Tele2 Awards 2019
Entreportal till mingelytan som tog upp halva arenagolvet på Tele2 Awards 2019
Till Tele2 Awards 2019 delade vi arenagolvet i två med mingel i stadsmiljö på ena sidan och middag och scen på andra
Till Tele2 Awards 2019 delade vi arenagolvet i två med mingel i stadsmiljö på ena sidan och middag och scen på andra
Stor sminkstation för event på Tele2 Awards 2019
Stor sminkstation för event på Tele2 Awards 2019
Stor scen på Tele2 Arena till Tele2 Awards 2019
Stor scen på Tele2 Arena till Tele2 Awards 2019
Stor bildlösning till scen på Tele2 Arena
Stor bildlösning till scen på Tele2 Arena
Scenen på Tele2 Arena till Tele2 Awards 2019
Scenen på Tele2 Arena till Tele2 Awards 2019
Klara Hammarström uppträder på Tele2 Awards 2019 på Tele2 Arena
Klara Hammarström uppträder på Tele2 Awards 2019 på Tele2 Arena
Viktor Leksell uppträder på Tele2 Awards 2019 på Tele2 Arena
Viktor Leksell uppträder på Tele2 Awards 2019 på Tele2 Arena