SE | ENG

Dekor och scenografi

Dekor- och scenografilösningar är en av grundpelarna i vårt erbjudande för möten, expo och event. Vi strävar alltid efter att integrera våra tekniska lösningar i smart och stilren design, oavsett om det är en storslagen scen eller en mässmonter.

För att leverera hållbara lösningar utgår vi alltid från vårt dekorlager när vi skapar nya designer och scenografier. Dekoravdelningen tillhandahåller scener i olika former, möbler, mattor, tyger, rekvisita, växter och dekorationer. Dekoren monteras av våra dekorsnickare med lång erfarenhet av arbete på mässor, arenor och i eventlokaler. Vi har även dekoratörer och scenografer med ett fantastiskt öga för detaljer.
"Scendäck, mattningar, tygningar, EDGE-designade soffor, sittpuffar, bord, stolar, bardiskar, väggmoduler m.m. skapar med hjälp av våra designers och dekoratörers fingertoppskänsla fantastiska dekorinstallationer"
Dekoravdelningen jobbar ofta i nära samarbete med snickeriet och printavdelningen för att skapa unika lösningar och miljöer. Det kan handla om att producera specialbyggda möbler och kulisser eller printad branding som förstärker vår kunds varumärke i aktiveringen.

Design för olika typer av möten och event

Vi levererar design och dekor för en rad olika tillfällen. Vi gör scenografier till scener, designar expolösningar samt bygger lounger och miljöer för event och möten. Här är några exempel på lösningar vi erbjuder:

Displaysystem, möbler och matta för Expo

Vi har ett stort utbud av olika sorters mattor för mässor och mässmontrar. Vi har även ett stort lager av möbler, barstolar, diskar och displayprodukter perfekta för expo.

Scenografiska element för scener

Vi har ett stort utbud av scendäck, scenpodier och runda scener i olika format, både för den stora och den lilla scenen. Vårt tyglager rymmer ett stort utbud av brandklassade tyger och fonder i olika storlek för att passa olika typer av scenlösningar. Vi har också ett flertal specialbyggda scenografiska element som snabbt ger en scen ett unikt scenografiskt uttryck.

Lounger och funktionsmöblering

I vårt breda sortiment hittar ni barer, ståbord, barstolar och sittgrupper för er önskade baryta och loungemiljö. För att snabbt och kostnadseffektivt kunna ställa i ordning barer och sittytor för många gäster har vi utvecklat egna möbelserier för mötesbranschens unika behov. Vi ser ett stort värde i att vara en leverantör som kan hantera stora uppdrag så när vi producerar eller investerar i nya möbelserier ser vi alltid till att ha ett stort antal tillgängligt för våra produktioner.

Temamiljöer

Dekoravdelningen har också stor erfarenhet av att bygga upp olika typer av temamiljöer. Det kan handla om cigarrlounger med Chesterfieldsoffor, krispiga white-on-white lounger, färg- och formteman eller olika typer av djungel och grönska. Genom att kombinera tyger och mattor med möbler, print och smådekor skapar vår dekoravdelning fantastiska resultat för alla olika tematiska önskemål.

Vårt utbud inom dekor

Här kommer några exempel på de produkter vi använt för att skapa våra lösningar:

Scener och podier

Vi har ett stort utbud av scenpodier från Ilmonte och Bison. Dessa scenpodier, med ben i olika höjder, är en bra grund för alla scenbyggnationer. Kombinerat med olika fronter, scentrappor, runda scenpuckar och mattor skapar vi scener för alla olika tillfällen. Det kan vara för orkestern, talaren, eller visningen av din produkt. Scenpodier är även mycket lämpliga för att bygga läktare inomhus eller att montera direkt på marknivå för att skapa en jämn yta för er utomhusaktivering.

Tyger och intäckningar

På vårt tyglager har vi mängder av olika sorters tyger, allt från molton till följsamma slöjor. Vi har tyger i ett stort urval av färger, tjocklekar och höjder. Alla våra tyger är brandklassade och impregnerade med flamsäkert material för att uppfylla branschstandard. Önskar ni dela av ett rum, eller kanske dölja delar av er lokal, har vi olika lösningar för att snabbt montera tyg och ställning i olika höjd och bredd. Vi arbetar också mycket med både trådgardiner och slöjor för att skapa avgränsningar och trivsamma miljöer.

Mattor

Nålfiltsmattor är en mycket vanligt förekommande produkt i både scen- och exposammanhang. Dessa mattor finns tillgängliga i ett stort urval av färger och kan även beställas med inskuren logo eller printat motiv. Nålfiltsmattorna finns att tillgå i olika kvalitet och tjocklek för att kunna matcha önskemål om känsla såväl som budget. Utöver nålfiltsmattor har vi också ett urval av dansmattor, högblanka mattor och specialmattor. Alla våra mattor är, precis som våra tyger, brandklassade och impregnerade med flamsäkert material vilket gör att dessa går att använda på scener även om pyroteknik ska användas.

Möbler

I vårt möbelsortiment finns möbler för många olika tillfällen och ändamål. Vi har en variation av designmöbler, perfekta för scen eller som studiomöbler till sittande dialoger. Vi har soffor, fåtöljer, bord och stolar för olika typer av teman som går att kombinera i nästan oändligt många kombinationer. Vi har också möbelserier med barer, soffor och ståbord som är tillverkade för event där man behöver möbleringar för ett stort antal deltagare med flera hundra gäster.

Smådekor och dekorationer

När basbehovet av tyger, mattor och möbler är löst vill man gärna lägga till detaljer som ger lösningen den sista touchen. I vårt smådekorsortiment finns kuddar, vaser, skålar, glas och andra element som gör just detta. Vi jobbar också en hel del med grönska och blomster i olika former som är ett mycket uppskattat element i alla sammanhang.
Referensbilder
Såhär kan det se ut när vi gör dekor:
Pappersflygplan som eventdekor Nålfiltsmatta i entrén på Waterfront Ett av våra specialbyggda tv-studio bord på Alllsvenskan Stora Pris Christmas lounge på julinspirerad temadekor på MOS Scenpodie bygge till event på Globen / Avicii Arena Studiomöbler till Dustin Expo Connected digitalt event Våra egenproducerade möbler till en stor lounge på Stockholmsmässan Rustik lounge med möbler av lastpallar Lounge till event på Quality Hotel Friends EDGE dekorpersonal Henrik Hansson riggar tyger till event EDGE dekorpersonal riggar möbler EDGE dekorpersonal Henrik Hansson riggar scen på Tele2 Arena Urlastning av dekor och mattor till event EDGE dekorpersonal bygger scen med podier Specialbyggd scen med rundad front Specialbyggd ljusskylt och dekor till ATG event på Berns Lounge i pastellfärger till Melodifestivalen event på Mall of Scandinavia MOS Lounge med möbler av lastpallar Specialbyggd ljusskylt och dekor till lanseringen av Google Pixel 7 Specialbyggd skylt fylld med frukt och grönt till ICA event på Globen, Avicii Arena. Presidiebord till föreningsstämma på Waterfront Specialbyggd scen med djungeltema på Waterfront Scen med rundade hörn och specialbyggda bakväggar till event på Scandic Continental Specialbyggd modulär bar till Sandvik event på Göransson Arena Lounge i olika nivåer till event i Strawberry Fields på Quality Hotel Friends Specialbyggd scenografi och dekor till inspelning av digitalt företagsevent Entréportal till event på Tele2 Arena Uppblåsbara logos, inflates, till Carlsberg event Fotostation / Selfiestation till Youtube event på Hotel At Six Entrédekor till Youtube event på Hotel At Six