SE | ENG

Avicii Arena / Globen - Världens näst största sfäriska byggnad

Globen, Ericsson Globe och numera Avicii Arena. Kärt barn har många namn och så även världens näst största sfäriska byggnad placerad i södra Stockholm. Med en volym på 600 000 kubikmeter och en invändig takhöjd på 65 m är Avicii Arena en eventarena som både tar för sig och som har en fantastisk potential för att göra fina möten och event.

Med sina 4 500 kvm är Arenagolvet i Avicii Arena en perfekt yta för mässor, konferenser, konserter, middag och fest. Eller varför inte en kombination av alla fem? Vi har gjort mässor och event på olika sätt över hela arenagolvet och i alla vädersträck. Vi vet vad som både blir snyggt och ger dig mest för din budget.

Granne med Avicii Arena finns lokalen Annexet, en fristående lokal på 2 300 kvm med ytterligare 700 kvm balkong och entresol. Annexet kan fungera som en del av ett större event i Avicii Arena eller som arena för ett helt eget event. Även i Annexet har vi byggt en mängd olika lösningar för konferenser, middagar, fester och mässor. Vi har även gjort en hel del event där Annexet har fungerat som en lokal för konferens innan man har middag I Avicii Arena eller där man tvärtom har använt Annexet som nattklubb.

Mellan Avicii Arena och Annexet ligger också lokalen E4 Norra. En egen liten lokal som ofta används för mindre mässor, konserter, efterfester eller mingel.

Vad vi kan erbjuda till ditt event på Avicii Arena

Här har vi spaltat upp de tjänster som vi vanligtvis erbjuder till kunder som ska arrangera event på Avicii Arena.

Ljudteknik

Med sin unika form bjuder Avicii Arena på en minst sagt intressant akustisk utmaning. Med lång erfarenhet i ryggen levererar vår ljudavdelning en ljudteknisk lösning i Avicii Arena som låter fantastiskt. Oavsett om scenen står på långsidan, kortsidan eller i mitten av rummet. Med noggrann planering och rätt utrustning kommer vi väl förbereda och du kan lugnt lita på att vi tar hand om talare och artister på scenen.

Ljusteknik

En stor arena ger bra förutsättningar för att skapa stora och fina ljusriggar. Vi har levererat ljus till konferenser, modevisningar, konserter och företagsevent och mässor. Vi har haft ljusriggar med hundratals armaturer och vi har haft små diskreta ljussättningar av mässmontrar.

Oavsett vad som behövs till ditt event så har vi erfarenhet av vad som funkar bäst i en arena som Avicii. Låt oss ta fram en ljusdesign till ditt projekt eller berätta din vision så kan vi översätta den i en detaljerad ljusplan som både ser fantastisk ut men som också kommer upp i luften på ett snabbt och säkert sätt.

Rigging

Man gör sällan event i en arena som Avicii Arena utan att behöva hänga något från taket. Vare sig om det handlar om ljusriggar, högtalare, LED-skärmar eller alla tre. När vi riggar teknik i Avicii Arena gör vi det i nära samarbete med professionella rigging firmor som Scandinavian Rigging Service. Tillsammans gör vi en plan för allt som ska hängas upp och ser till att det både hänger säkert, men också kommer upp och ner på ett effektivt sätt.

Bildteknik

Bildavdelningen levererar bildlösningar anpassat för en arena. Ibland är det stora projicerade bildytor på och runt en scen. Ibland är det en dubbelsidig LED-skärm som har en bildlösning för konferens åt ena hållet och en bildlösning för fest åt andra. Oavsett antal skärmar och riktning så bygger bildavdelningen en kompetent lösning så att alla gäster kan ta del av innehållet som visas. Till skärmarna levererar bildavdelningen också presentationsutrustning, mediaservrar och kameralösningar.

En bra sak att ha med sig när man planerar ett event i Avicii Arena är den stora Jumbotronen som sitter monterad mitt i rummet. Denna stora skärm med högupplöst LED i fyra riktningar i kombination med LED-bandet som sitter runt B-läktaren är bra utgångspunkt för de flesta bildlösningarna i arenan.

Dekor

Dekoravdelningen levererar scener, mattningar, möbler, tyger och dekorationer till alla slags event i Avicii. Ibland är det en 8x8 m scen under Jumbotronen och ibland är det en 200 kvm stor scen i flera nivåer med belysta trappor som tar artisterna mellan de olika nivåerna.

Dekoravdelningen bygger lösningar oavsett om du skall göra en traditionell scen för konferens och galamiddag eller om du vill bygga upplevelsehubbar i varje hörn av arenagolvet.

Snickeri

Snickeriet ramar in våra lösningar i Avicii Arena med specialproducerade produkter som sätter pricken över i:et på lösningen. Det kan handla om att producera specialbyggda scendelar på uppdrag av dekoravdelningen eller att producera mässmontrar och displaypodier enligt kundens ritningar. Eller varför inte bygga en maffig portal utanför entrén som verkligen sätter prägel på ditt event?

Print

Printavdelningen producerar vepor, folie, utskurna loggor och allt däremellan till våra event på Avicii Arena. Det kan till exempel handla om att göra folieringar på golvet i entrén eller på välkomstdisken, att bygga en folierad entrétunnel in till arenagolvet eller varför inte foliera hela trappen ner till från läktaren till golvet? Mäktigt!

Grafik

En bra bildlösning blir bara så bra som det materialet som visas. Låt oss hjälpa dig ta fram specialproducerad grafik till skärmar, jumbotronen och LED-bandet. Våra grafiker jobbar i nära samarbete med ditt team för att se till att ditt företags budskap och profil presenteras på rätt sätt på skärmarna.

Våra grafiker har god erfarenhet av vilka format och pixelmått som funkar bäst för våra lösningar och kan därmed förbereda materialet på ett bra sätt till våra bildtekniker som jobbar på plats under ditt event.

Projektledning

Att göra event i en arena kan kännas överväldigande. Det är många nya frågor och parametrar som dyker upp från olika aktörer inför eventet och inte minst väl på plats. Våra projektledare är vana vid arenaprojekt och har full koll på alla detaljer som behövs säkras för att ditt event ska bli en succé. De hjälper dig genom processen med eventet så att du lugnt kan fokusera på det som är viktigt för dig.

Transport & Logistik

När dagen för ditt event äntligen har kommit så är det mycket som ska hända på en gång. Därför är det extra viktigt att bygg- och rivflöden funkar som det ska och att material och personal är på rätt plats vid rätt tillfälle. Vår logistikavdelning koordinerar alla våra leveranser med vår projektledare på plats och ser till att vi har ett bra flöde via inlastet i Valhall.

Visualisering

Att ha en gemensam målbild är alltid viktigt och kanske extra viktigt när man gör stora projekt. Visualiseringsavdelningen tar fram skalenliga CAD och 3D-visualiseringar som visar exakt hur ditt event kommer se ut när det väl står på plats. Ritningarna delas också med teamet från Avicii Arena under förarbetet så att alla parter jobbar efter samma förutsättningar och allas behov blir tillgodosedda. På så sätt undviker vi överraskningar på plats och får därmed ett snabbt och effektivt produktionsflöde.

Förprogrammering

För att spara tid på plats i arenan kan det vara en god idé att förprogrammera körningen av bild och ljus redan dagarna eller veckorna före eventet. I våra lokaler i Bredden har vi möjlighet att rigga upp den tekniska utrustningen med ljusbord och mediaservers som ska användas på ditt event och i lugn och ro ladda in alla filmer och presentationer som ska användas och gå igenom allt med dig. Detta är extra viktigt om man till exempel vill göra ett synkat intro eller en tidskodad ljusshow!
Referensbilder
Såhär kan det se ut när vi gör Avicii Arena:
Scenlösning med stor ljusrigg och Jumbotronen som en del av bildlösningen
Scenlösning med stor ljusrigg och Jumbotronen som en del av bildlösningen
Scenlösning med avlång scen i mitten av arenagolvet som delar in ytan i två
Scenlösning med avlång scen i mitten av arenagolvet som delar in ytan i två
Stor scen för modevisning i mitten av rummet med yta för nattklubb på baksidan
Stor scen för modevisning i mitten av rummet med yta för nattklubb på baksidan
Stor nattklubb på arenagolvet med Jumbotronen som en del av bildlösningen
Stor nattklubb på arenagolvet med Jumbotronen som en del av bildlösningen
Galamiddag på arenagolvet med projicerade bildytor under Jumbotronen
Galamiddag på arenagolvet med projicerade bildytor under Jumbotronen
Dukning för galamiddag i Avicii Arena
Dukning för galamiddag i Avicii Arena
Dustin Expo mässa på arenagolvet med stor Dustin monter byggd i mitten
Dustin Expo mässa på arenagolvet med stor Dustin monter byggd i mitten
Dustins monter på Dustin Expo mässan med inspirationstorg och scen under Jumbotronen
Dustins monter på Dustin Expo mässan med inspirationstorg och scen under Jumbotronen
Specialbyggd lasertunnel som entré in till event i Avicii Arena
Specialbyggd lasertunnel som entré in till event i Avicii Arena
En av fyra upplevelsehubbar som ramar in arenagolvet på Dustin Summit 2022 i Avicii Arena
En av fyra upplevelsehubbar som ramar in arenagolvet på Dustin Summit 2022 i Avicii Arena
Specialbyggd tunnel in till Avicii Arena med en folierad tidslinje över Dustins historia
Specialbyggd tunnel in till Avicii Arena med en folierad tidslinje över Dustins historia