SE | ENG

Goldwell Global Zoom 2017

Efter succén i Stockholm 2016 fick återigen förtroendet av att leverera en helhet med design och teknik till Goldwell Global Zoom 2017. Den här gången i Barcelona på anläggningen Fira Barcelona.

Vårt uppdrag bestod av att leverera en komplett lösning till hårshowen med scenografi och teknik, att etablera ett mässområde och inramning till detta, att bygga ett tävlingsområde och säkerställa strömmen till de över 100 frisörstationerna, att skapa inramning och branding vid entréerna med stora loggor och fotoväggar med mera samt att bygga en nattklubb för 2000 gäster.

Ett fantastiskt kul uppdrag där vi verkligen fick visa upp styrkan i att göra en koordinerad leverans från en leverantör, som är hela vår affärsidé!
Bilder från projektet

Vår leverans

Till det här projektet levererade vi:
LjudLjudavdelningen levererade PA-system, trådlösa mickar, ljudmix, dj-utrustning och personal till stora scenen, tävlingsområdet, mässområdet och nattklubben.
LjusLjusavdelningen levererade ljussättning och rigging till stora scenen, mässområdet, tävlingsområdet och nattklubben. Man levererade också ljussättning av element i entréerna som Wall Of Fame och liknande. Ljusavdelningen hade också ansvaret för strömlösningen till alla tävlingsstationerna vilket drar en hel del ström.
BildBildavdelningen levererade en bildlösning till stora scenen med ett stort panorama som projicerades med sex projektorer och styrdes via en Watchout mediaserver. Till stora scenen levererade man också en komplett kameralösning med studiokameror och trådlösa kameror på länk som kunde sända bild inifrån tävlingsområdet. Bildavdelningen levererade också en bildlösning med en stor led-skärm in till nattklubben.
DekorDekoravdelningen levererade tygningar, mattningar, scendäck och möbleringar till stora scenen, mässområdet, tävlingsområdet, entréer och nattklubben. Mycket av de möbler som krävdes i volym är våra egna speciellt framtagna möbelserier för just den här typen av event. Våra egna möbler är inte bara designade för att vara snygga men också för att ta så lite plats som möjligt när transporteras. Smart!
SnickeriSnickeriet byggde väggar och konstruktioner till stora scenen, entrén, mässområdet och tävlingsområdet. Något som verkligen stod ut var den gigantiska röda baren i mässområdet!
PrintPrintavdelningen levererade alla de stora print som ramade in mäss och tävlingsområdet. Man levererade även print till fotoväggar och andra element i entréerna.
ProjektledningInför leverans och väl på plats koordinerades leveransen och byggnationen av vår projektledare Andreas Bonnevier.

Mer bilder

Frigolite logga till event
Specialbyggd logotyp i en av entréerna in till anläggningen.
Specialbyggd bar till mässa
Centerpiecen i mässområdet.
Stora print till mässa
Mässområdet ramades in av gigantiska print som hängde ner från taket.
Specialbyggd röd bar till event och mässa
Centerpiece baren i mässområdet.
Lounge på mässa med vita möbler
Våra egen specialproducerade soffserie i vitt skinn.
Rustik lounge med lastpallsmöbler
Rustik loungemiljö med lastpallsmöbler och dynor i skinn.
Rustik lounge
Den rustika loungemiljön med stora print ovanför.
Stora print till expo
Stora print som ramade in mässområdet.
Stora print i mässmonter
Ramspända print
Internationell tävling för hårstylister
Hårmodeller i tävlingsområdet
Foto happening event
Fotostation för selfies
Displaymöbler till popup butik på event
En av montrarna i utställningsområdet. Folierad bakvägg och folierat displaypodie med plexihuv. Sittpuffar i skinn vid ett soffbord
Scen till modevisning och hårshow
Stora scenen som användes för clinics, hårshowen och presentationer.
Live clinics och hår styling event
Ovanför scenen satt ett stort videopanorama som projicerades med sex projektorer
Tävlingsområdet på Kao Global Zoom
Tävlingsområdet
Tävlingsområdet på Kao Global Zoom
Tävlingsområdet
Tävling för hårstylister
De tävlande live-filmades med en kamera med trådlös länk.
Tävlingsområdet på Kao Global Zoom
Tävlingsområdet
Tävlingsområdet på Kao Global Zoom
Tävlingsområdet
Wall of fame i entre till eventet
I entrén fanns en stor fotovägg - Zoom Wall Of Fame
Wall of fame i entre till eventet
Närbild på fotoväggen - Zoom Wall Of Fame
Specialbyggd nattklubb för eventet
Till eventet byggdes en nattklubb för 2000 personer
Svenskt ljuscrew i Barcelona
Delar av ljusgänget väntar på att få lasta trailers
Trailers med eventteknik
Den teknik som inte gick att hyra lokalt kördes ner med trailers från Sverige

Om Edge

EDGE Design & Technology

EDGE är en helhetsleverantör av design och teknik till möten, event och expo. Vi designar, projektleder och levererar över 300 event och aktiveringar varje år. Sedan starten har vi skapat tusentals miljöer och scener för möten till olika typer av event och evenemang.

Vår affärsidé är att erbjuda avancerade tekniska lösningar tillsammans med scenografi och design. Du som kund får EN kontaktyta och total kontroll på process och ekonomi, från ide till leverans.

Edge grundades 2012 och är en av Sveriges största leverantörer av teknik och design till mötesindustrin. Vi är 40 heltidsanställda och har ett stort nätverk av frilansande specialister som vi anlitar till olika projekt.

Vi blir ofta anlitade för att ta fram lösningar till t ex: företagevent, chefsmöten, mässmontrar, jubileum, hybridevent och aktiveringar av varumärken på evenemang och festivaler.
Läs mer om EDGE