SE | ENG

Stockholm Waterfront

På Radisson Blu Waterfront Hotel i centrala Stockholm finns mötesanläggningen Stockholm Waterfront. Med en mängd konferens- och eventlokaler är Waterfront mycket populärt för att arrangera event. Vi har levererat teknik och design i hög frekvens till event på Waterfront sen dagen det öppnades och fortsätter göra så även idag. Vi har gjort mässor, konferenser, konserter, middagar, fester och ofta en kombination av alla fem.

Kongresshallen A1 har en takhöjd på 14 m, golvyta på 1200 kvm, en infällbar läktare för 1500 gäster, en befintlig teknisk lösning med tre stora bildskärmar, befintligt ljudsystem och en stor ljusrigg med rörligt ljus.

Ovanför A1 forsätter kongresshallen upp med en b-läktare till konferenslokalen A2-A4 som tar ytterligare 1500 gäster. Den här lokalen går att dela av med en vägg till A1 så att man får en fristående lokal för 1500 gäster, men kan även delas av i sig själv så att man får tre separata lokaler som rymmer ca 500 gäster vardera. Här uppe finns också en färdig teknisk lösning installerad med bildskärm, ljud och ljus i varje del.

Multifunktionsytan M1 gränsar till kongresshallen och kan tack vare en infällbar vägg addera ytterligare 1000 kvm till golvytan i A1. Här inne är takhöjden 6,5 m och även här finns en befintlig ljusrigg som är en god uppgångspunkt till en teknisk lösning.

Två våningar ner från A1 och M1 hittar man plan 2 med lokalerna C1, C2 och C3. Tre mindre bankettsalar i fil med varandra som går att använda som en enda stor lokal, eller delat i två eller tre delar. Här nere gör man med fördel konferens, middag, streaming-studior eller varför inte en mässa?

Utöver ovan nämnda lokaler så har Stockholm Waterfront också fantastiska barer på plan fyra och fem. Både BAR4 och BAR5 har panoramafönster som ger en fantastisk utsikt mot Stadshuset och passar utmärkt till mingel, AW och efterfester. Eller varför inte en breakout-scen?

Vad vi kan erbjuda till ditt event på Stockholm Waterfront

Här har vi spaltat upp de tjänster som vi vanligtvis erbjuder till kunder som ska arrangera event på Stockholm Waterfront.

Ljudteknik

Waterfront har kompetenta ljudsystem installerade i alla sina lokaler. Från ett ordentligt line array-system i A1 till takhögtalare för bakgrundsmusik i foajérna, BAR4 och BAR5. Beroende på vad just ditt evenemang kräver kan dessa system dock behöva uppgraderas eller kompletteras.

Vi brukar vanligtvis komplettera line-array systemet i A1 med extra bashögtalare, ljudmixer, trådlösa mikrofoner, dj-utrustning, bandteknik och våra egna ljudtekniker. I övriga lokaler brukar det ofta handla om att addera ett helt system vid de tillfällena när man vill göra något ljudtekniskt som befintliga system inte var tänkta för. Som till exempel att ha ett liveband eller DJ i BAR4/BAR5 eller i M1.

Ljusteknik

Även ljustekniskt är de flesta av Waterfronts lokaler från grunden redan utrustade med kompetenta lösningar. I A1 sitter det trossar på motorer monterade som enkelt kan hissas upp eller ner beroende på önskemål. I dessa trossar sitter ett 20-tal rörliga armaturer som fungerar alldeles utmärkt som ett bak- och frontljus till en scen och miljöljus.

I grannlokalen M1 finns ett rörsystem i taket för rigging och i detta sitter det ytterligare ett 20-tal rörliga armaturer monterade för att snabbt kunna skapa ett miljöljus eller ljussätta en mässa.

Våra ljuslösningar på Waterfront brukar oftast innefatta ljus till scener och scenografier, mer miljöljus, kompletteringar av befintliga ljusriggar och framför allt våra egna ljustekniker.

Bildteknik

Precis som med ljud och ljus så har Waterfront även en bra bildteknisk lösning redan från grunden. I lokalen A1 sitter tre stora projicerade bildskärmar och uppe i den övre delen av läktaren A2-A4 ,som går att använda som en separat lokal, så sitter det ytterligare tre stora skärmar. Även C-lokalerna är utrustade med bildskärmar i sitt grundutförande.

Våra bildtekniska lösningar på Waterfront utgår nästan alltid från att byta ut själva styrningen av skärmarna till en mer avancerad bildmixer eller mediaserver. Till detta har vi ofta med oss en kameralösning och presentationsutrustning med preview-monitorer, clickers och kördatorer för presentationer och filmer.

Vi brukar också addera bildskärmar under Waterfronts befintliga skärmar. Det kan t ex vara fler skärmar mellan och bredvid de som hänger, en eller flera stora LED-Skärmar runt scenen eller varför inte ett stort 30 m brett videopanorama som tar upp hela scenväggen? Här sätter bara fantasin gränserna.

Dekor

Dekoravdelningen kommer och sätter färg och form på Waterfronts lokaler. De levererar scener i alla olika sorters former, gör tygningar, mattningar, scenmöbler och lounger. Tillsammans med snickeriet och printavdelningen brukar de också göra entréportaler, mattningar, badgeväggar.

Snickeri

Snickeriet bygger specialscener, scenväggar, scenografier och allt däremellan. De hjälper också dekoravdelningen att bygga badgeväggar, fotoväggar och entréportaler.

Under alla år vi har byggt eventproduktioner på Waterfront har snickeriet byggt allt möjligt och omöjligt. Allt från stora scener i plywood till stora kuber för projicering eller varför inte en scen klädd i stål till en viss svensk ståltillverkare?

Print

Printavdelningen är ofta involverade när vi gör ett event på Waterfront. De levererar utskurna loggor på talarstolar, folieringar till fotoväggar och badgeväggar, folieringar av husets bar- och receptionsdiskar. Fönsterfolieringar, folieringar på golvet, printade skivor som välkomnar gästerna både utanför entrén och innanför.

Finns det en kul idé att göra med print på Waterfront så har vi sannolikt gjort det. Låt oss komma med ett förslag till hur vi ramar in ditt event med print på bästa möjliga sätt!

Grafik

Oavsett om man har stora bildskärmar eller jobbar med stora print så blir det bara så bra som det grafiska materialet man visar eller printar. Vår grafikavdelning är experter på grafik för både skärm och print och hjälper dig antingen ta fram ett helt nytt manér till ditt evenemang eller att anpassa något befintligt.

Grafikavdelningen jobbar i när samarbete med de bildtekniker som ska köra materialet på ditt event och ser till att alla körfiler kommer till dem i rätt format och upplösning. Det samma gäller naturligtvis med print där både grafik- och printavdelningen har ett väldigt nära samarbete för att se till att allt print kommer ut och monteras på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt!

Projektledning

Övning ger färdighet kan man säga och det uttrycket kan man verkligen applicera i det här fallet. Sen dagen då Waterfront invigdes har vi varit på plats med ett hundratal olika projekt och kunder och har verkligen lärt känna dessa lokaler utan och innan. Waterfront är en av de lokaler vi jobbar mest i.

Med deras erfarenhet och med stöd av våra områdesansvariga tar våra projektledare hand om dig och ditt projekt från ax till limpa. De finns med i planeringen inför eventet och kan komma med goda råd och tips för hur du får ut så mycket som möjligt av ditt event. De är även med på plats under ditt genomförande och koordinerar våra avdelningars leveranser så att du bara behöver ha EN kontaktyta för produktionen och lugnt kan fokusera på alla andra bitar av eventet.

Transport & Logistik

Vår logistikavdelning ser till att allt vårt material kommer på plats på Waterfront och att det kommer därifrån på ett snabbt och effektivt sätt. I nära dialog med våra projektledare ser de till att alla trailers och lastbilar lastar av och på enligt ett förutbestämt logistikschema för att undvika flaskhalsar vid både etablering och avetablering.

Visualisering

Oavsett om man bygger en liten eller stor produktion så är det otroligt viktigt att alla har samma bild av vad slutresultatet ska bli. Både mellan kund och leverantör och framförallt mellan alla de avdelningar som ska bygga produktionen tillsammans. För att underlätta detta lägger vi stor vikt vid att ta fram skalenliga ritningar och 3D-visualiseringar av våra event så att alla involverade har samma målbild och kan komma med sina önskemål om förändringar långt innan den första lastbilen lämnar vårt lager.

Förprogrammering

Precis som många eventlokaler i Stockholm så är Waterfront väldigt populär och ofta bokad för andra event både dagarna innan ditt event och efter. Då tiden på plats är knapp kan det ofta vara en god ide att boka tid för att träffa det crew med körtekniker som ska köra ditt evenemang i förväg och i lugn och ro gå igenom körningen. I vår visualiseringsstudio i våra lokaler i Bredden kan vi dessutom koppla upp alla mixerbord till en 3D-rendering av ditt event och på så sätt förhandsvisa både bild- och ljuskörningen. Ett perfekt verktyg om man till exempel vill göra ett tidskodat intro till sitt event där ljus och bild spelas upp i total synk med varandra.
Referensbilder
Såhär kan det se ut när vi gör Waterfront:
Specialbyggd scen i A1 till Guldägget 2023
Specialbyggd scen i A1 till Guldägget 2023
Specialbyggd scen i A1 till Guldägget 2022
Specialbyggd scen i A1 till Guldägget 2022
Specialbyggd scen med djungeltema till event för Netlight i A1
Specialbyggd scen med djungeltema till event för Netlight i A1
Specialbyggd scen i A1 för Nobel Week Dialogue 2022
Specialbyggd scen i A1 för Nobel Week Dialogue 2022
Nobel Week Dialogue på Stockholm Waterfront
Nobel Week Dialogue på Stockholm Waterfront
Föreningsstämma för Kommuninvest i A1 på Stockholm Waterfront
Föreningsstämma för Kommuninvest i A1 på Stockholm Waterfront
Specialbyggd studio för Salesforce digitala event i C-lokalerna på Waterfront
Specialbyggd studio för Salesforce digitala event i C-lokalerna på Waterfront
Specialbyggd studio för det digitala eventet Salesforce Live på Waterfront
Specialbyggd studio för det digitala eventet Salesforce Live på Waterfront
Specialbyggd lounge för Snapchat For Business på Guldägget 2022
Specialbyggd lounge för Snapchat For Business på Guldägget 2022
Specialbyggd lounge för Snapchat For Business på Guldägget 2022
Specialbyggd lounge för Snapchat For Business på Guldägget 2022
Scenlösning med 27m brett videopanorama i A1 för Länsförsäkringar Fastighet
Scenlösning med 27m brett videopanorama i A1 för Länsförsäkringar Fastighet
Specialbyggd talarstol med inbyggd belysning till event i A1 på Stockholm Waterfront
Specialbyggd talarstol med inbyggd belysning till event i A1 på Stockholm Waterfront
Scenografi och teknisk komplettering till Allergan event på Stockholm Waterfront
Scenografi och teknisk komplettering till Allergan event på Stockholm Waterfront
Mässmontrar till mässa i M1 på StockholM Waterfront
Mässmontrar till mässa i M1 på StockholM Waterfront
Branding av entrén på Stockholm Waterfront
Branding av entrén på Stockholm Waterfront
Mattning av entrén på Stockholm Waterfront
Mattning av entrén på Stockholm Waterfront