SE | ENG

YouTube Brandcast på Hotel At Six

Under hösten 2019 bjöd YouTube in till sitt årliga YouTube Brandcast, den här gången på Hotel At Six i Stockholm. En två dagars konferens och festkväll med mingel och live-artister.

Via Utsikt Kommunikation blev vårat uppdrag att komplettera den befintliga scenen på Hotel At Six med ny scendesign och inramning, en teknisk komplettering med mer ljud, ljus och bild samt en lösning för lounge- och aktiveringsytor i entréer och andra kringliggande ytor.
Bilder från projektet
Video från projektet

Vår leverans

Till det här projektet levererade vi:
LjudVår ljudtekniska lösning bestod av att förstärka den befintliga PA-anläggningen på Hotel At Six, komplettera med mixerbord och ljudutrustning för band, artister och konferens samt att bemanna alla ljudpositioner med personal från Edge.
LjusLjuslösningen innefattade rigging till övriga avdelningar, miljöljussättning, en futuristisk entrégång med LED-ljus, ljussättning av ett tavelgalleri samt produktion av specialmöbler med infälld belysning. Totalt användes mer än 150m Martin Sceptron samt över 50 rörliga armaturer från Martin och Ayrton. Allt ljus kontrollerades från ett Avolites Titan ljusbord.
BildHusets LED-vägg användes och kompletterades med en avancerad Watchout-mixplats samt teknisk personal från Edge.
DekorDekoravdelningen byggde ut den befintliga scenen samt byggde miljöer över hela Hotel At Six. Dekorlösningen bestod bland annat av en intygad entrégång, möbler, mattningar, blomster och skapande av fotomiljöer för sociala medier.
SnickeriIbland är inte snickerierna supertydliga, men fortfarande ack så viktiga. Till det här projektet assisterade snickeriet ljus och dekor med rigging samt grundarbete till andra lösningar.
PrintPrintavdelningen levererade folieringar till entré/fasad, invändiga fönster samt barer och diskar. Dem producerade även ett gäng olika vepor som monterades i dekorinstallationerna.
ProjektledningHela projektet och arbetet på plats koordinerades av en projektledare från Edge som synkroniserade lösningarna från alla våra avdelningar.

Mer bilder

Scenlösning med Martin VDO Sceptron för Youtube Brandcast event på Hotel At Six
Vy över den utbyggda scenen med extra rörligt ljus och installationer med Martin Sceptron på var sida led-skärmen
Entretunnel med Martin VDO Sceptron
Entrégången som var en 30m lång tygad svart gång med över 100m Martin Sceptron rör som gjorde ljuseffekter
Det här är mitt youtube event på Hotel At Six i Stockholm
Mingeltorget med ett galleri av print i olika former. Här ses en specialgjord tavla samt fönsterfolieringar i bakgrunden
Youtube Brandcast event på Hotel At Six i Stockholm
Välkommen till Youtube Brandcast - talare på scenen
Fotoinstallation till event på Hotel At Six i Stockholm
Specialproducerad fotoinstallation med tross, ljus, dekor och blomster
Blomsterdekor till företagsevent
Ytterligare en dekorinstallation precis i början av Sceptron-tunneln
Jirell live på Youtube Music event i Stockholm
Artist på scenen
Jirell live på Youtube Music event i Stockholm
Artist på scenen
Mässtorget på Hotel At Six i Stockholm
Ovanför buffén hängdes ett print med en vit yta som vi sedan projicerade på.
Scenlösning med Martin VDO Sceptron och Ayrton Magic Panel 602r
Scenen framifrån med Magic Panels i blått och Sceptron på sidorna.

Om Edge

EDGE Design & Technology

EDGE är en helhetsleverantör av design och teknik till möten, event och expo. Vi designar, projektleder och levererar över 300 event och aktiveringar varje år. Sedan starten har vi skapat tusentals miljöer och scener för möten till olika typer av event och evenemang.

Vår affärsidé är att erbjuda avancerade tekniska lösningar tillsammans med scenografi och design. Du som kund får EN kontaktyta och total kontroll på process och ekonomi, från ide till leverans.

Edge grundades 2012 och är en av Sveriges största leverantörer av teknik och design till mötesindustrin. Vi är 40 heltidsanställda och har ett stort nätverk av frilansande specialister som vi anlitar till olika projekt.

Vi blir ofta anlitade för att ta fram lösningar till t ex: företagevent, chefsmöten, mässmontrar, jubileum, hybridevent och aktiveringar av varumärken på evenemang och festivaler.
Läs mer om EDGE