SE | ENG

Festivalveckan 2023 på Mall of Scandinavia

I samband med Melodifestivalen 2023 fick vi i uppdrag av vännerna på Eventum att designa och leverera en lösning för Festivalveckan som arrangeras av och på Westfield Mall of Scandinavia.

I uppdraget ingick att ta fram en lösning för eventytan ovanför fontänen som dels kunde fungera som scen för de tävlande artisterna i årets Melodifestival. Men som också kunde fungera som yta för besökarna med sminkstationer, lounger och skylt-tillverkning.

Lösningen blev en kombination av design och teknik med en fond av tross, led-skärm och ljus. Ett scendäck i flera färger och nivåer som dubblerade som sminkstationer. På motsatt sida av scenen mötte vi upp med en kombinerad lounge-yta. DJ-scen och bord för skylt-tillverkning. Allting givetvis i Mellos pastellfärger!
Bilder från projektet

Vår leverans

Till det här projektet levererade vi:

Mer bilder

Mello evenemang på event ytan i Mall of Scandinavia
Topp-vy över vår installation som byggdes över fontänen på Mall of Scandinavia. Lösningen blev en perfekt mix av teknik och dekor.
Aktivering på event ytan i MOS
I mitten av installationen satt en stor, högupplöst LED-Skärm i en välvd tross konstruktion.
Festivalveckan på Mall of Scandinavia
På sidorna av LED-Skärmen byggdes sminkstationer där gästerna kunde bli Mello-piffade.
Festivalveckan på Mall of Scandinavia
Vy över scenen från DJ-båset.
Mello lounge på Mall of Scandinavia
Mitt emot scenen byggdes en liten lounge med vår DJ-möbel
Jon Henrik Fjällgren i Mall of Scandinavia (MOS)
Under veckan uppträdde Jon Henrik Fjällgren på scenen.
Smash Into Pieces live i Mall of Scandinavia
Vi fick också besök av Smash Into Pieces som gjorde en spelning och en skivsignering.

Om Edge

EDGE Design & Technology

EDGE är en helhetsleverantör av design och teknik till möten, event och expo. Vi designar, projektleder och levererar över 300 event och aktiveringar varje år. Sedan starten har vi skapat tusentals miljöer och scener för möten till olika typer av event och evenemang.

Vår affärsidé är att erbjuda avancerade tekniska lösningar tillsammans med scenografi och design. Du som kund får EN kontaktyta och total kontroll på process och ekonomi, från ide till leverans.

Edge grundades 2012 och är en av Sveriges största leverantörer av teknik och design till mötesindustrin. Vi är 40 heltidsanställda och har ett stort nätverk av frilansande specialister som vi anlitar till olika projekt.

Vi blir ofta anlitade för att ta fram lösningar till t ex: företagevent, chefsmöten, mässmontrar, jubileum, hybridevent och aktiveringar av varumärken på evenemang och festivaler.
Läs mer om EDGE