SE | ENG

The Absolut Company på Le Meridien i Paris

Under det tidiga 2010-talet packade vi våra trailers och följde med vår kund Occasion för att leverera teknik och dekor till en high-end konferens i centrala Paris. Vårt uppdrag bestod av att förvandla ett klassiskt ballroom på det anrika hotellet Le Méridien Etoile till en eventhall anpassad efter The Absolut Companys visuella profil.

Lösningen blev att bygga ett nytt rum inne i Le Méridiens stora ballroom med tygade väggar och en stor gradäng där gästerna satt vid runda bord. Scenväggen blev en slät vägg med belyst sträcktyg varvat med LED-skärm och bakprojicerad video.

Scendäcket byggdes av traditionella scenpodier och med en specialsnickrad front samt infällda trappor som skapade en nästan svävande känsla. Scenen kläddes i vit plastmatta och fick en foliering ovanpå det.

En riktigt snygg lösning som ser enkel ut men är full av fina detaljer. Kul!
Bilder från projektet

Vår leverans

Till det här projektet levererade vi:

Mer bilder

Specialbyggd vit scen till konferens event
Specialbyggd scen med välvd framsida som ger en svävande känsla
Premium konferens scen
Bildlösningen bestod av en kombination av projektion och led-skärmar.
Scen med LED-vägg och projektion
På sidorna om scenen byggdes en vägg av stretch-tyg som vi belyste med led-ramper.
Stilren scen till event
Vy från sidan av scenen där man ser den välvda scenfronten.
Vit scen med infälld trappa
Infälld trappa i scenen.
Scen med rund välvd front
Ytterligare en vy av den välvda fronten och den
Belyst frigolit loggo till event
Gästerna välkomnades av en stor utskuren logotyp i frigolit monterad på akryl. Hela skylten var byggd på en ljuslåda som belyste bokstäverna underifrån.
Rigging av teknik i eventlokal
En bild från bygget som visar hur lokalen såg ut innan vi började etablera vår lösning.

Kontakta oss

Ska du göra ett liknande event?

Kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram design och teknik till ditt event.
Kontakta oss

Om Edge

EDGE Design & Technology

EDGE är en helhetsleverantör av design och teknik till möten, event och expo. Vi designar, projektleder och levererar över 300 event och aktiveringar varje år. Sedan starten har vi skapat tusentals miljöer och scener för möten till olika typer av event och evenemang.

Vår affärsidé är att erbjuda avancerade tekniska lösningar tillsammans med scenografi och design. Du som kund får EN kontaktyta och total kontroll på process och ekonomi, från ide till leverans.

Edge grundades 2012 och är en av Sveriges största leverantörer av teknik och design till mötesindustrin. Vi är 40 heltidsanställda och har ett stort nätverk av frilansande specialister som vi anlitar till olika projekt.

Vi blir ofta anlitade för att ta fram lösningar till t ex: företagevent, chefsmöten, mässmontrar, jubileum, hybridevent och aktiveringar av varumärken på evenemang och festivaler.
Läs mer om EDGE